2011. július 31., vasárnap

Miller, Alice: Kezdetben volt a nevelés - Jelenlegi ára: 2 840 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Kezdetben volt a nevelésA könyv listaára: 3465 Ft. Leírás:
Alice Miller a pszichoanalízis terapikus gyakorlata során ismerte fel azt a jelenséget, hogy a kisgyermekkorban átélt szülői hatás legfőbb következménye az, hogy a gyermek a szülői igényeknek való megfelelés miatt elfojtja saját ösztöneit. A tehetséges gyermek drámája és az igazi én felkutatása című művében (legutóbb: 200605023) részletesen kifejtette, mennyire veszélyes a szülői hatás az érzékeny (tehetséges) gyermekek esetében. A mostani kötetben általánosabb síkra tereli a problémát és azt mindenfajta nevelésre, amelyik a személyiség lefaragására irányul kiterjeszti. Mint írja: Antipedagógiai beállítottságom nem egy bizonyos fajta nevelés ellen irányul, hanem a nevelés mint olyan ellen. Ez nem azt jelenti, hogy vadon nőjön fel a gyermek, hanem annak az előfeltételnek kell teljesülnie, hogy a szülő hiteles legyen, így saját szabadsága - és nem nevelői megfontolások - a gyermeknek természetes határt szab. Ehhez a szülői szabadsághoz, hitelességhez pedig a pszichoterápián át vezet az út. A szülőnek meg kell ismernie gyermekkori traumáit, hogy szembenézve velük leküzdhesse azokat, azaz elfojtásait felszabadítsa. A düh, a gyűlölet és minden olyan jelenség, amelyek természetes emberi érzéseket fejeznek ki, értékesek. A gyűlölet normális emberi érzés, és érzés még senkit sem ölt meg. (... ) Az az ember, akinek kezdettől fogva olyan szerencséje volt, hogy csalódásokra dühvel reagálhatott, beleérző szüleit magába fogja vetíteni, és később pszichoanalízis nélkül is bánni fog tudni minden érzésével. A nevelés ott téveszt célt, amikor ezeket kiirtja a gyermekből. Ezek az érzések szenvedést okoznak a gyermeknek, de nem a szenvedés az, ami megbetegíti, hanem a szenvedés elfojtása, amire a szülők kedvéért van szükség. Az önismeretre sarkalló tanulmányában Alice Miller előbb a pedagógia - különösen a fekete pedagógia, amely minden gyermeki engedetlenségre fizikai megtorlással válaszol - történetéből hoz példákat igaza alátámasztására (A nevelés mint az elevenség üldözése), majd részletesen kifejti és példákkal - többek között Hitler gyermekkorán - illusztrálja a gyermekkori elfojtások következményeit (A néma dráma utolsó felvonása), végül a gyermekkori traumák és az egész életén át hordott elfojtások miatt öngyilkosságba menekült amerikai költő, Sylvia Plath példáján mutatja be, hogy nem elég jó szülőnek lenni. Az irodalomjegyzékkel záródó kötet a legszélesebb olvasóközönség, de különösen a szülök, vagy leendő szülők kötelező olvasmánya. ISBN: 978-963-9957-30-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 840 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 05:20
. Miller, Alice: Kezdetben volt a nevelés - Jelenlegi ára: 2 840 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése